Srpski English

IZVEŠTAJ SA SASTANKA  EFNNMA I WHO -EVROPSKOG FORUMA NACIONALNIH SESTRINSKIH I BABIČKIH ASOCIJACIJA I SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE -REGION EVROPE

29.02-01.03.2016, Kopenhagen, Danska

Na dvodnevnom sastanku EFNNMA I WHO za Region Evrope u Kopenhagenu kao predstavnik Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije prisustvovao je Goran Mošić, Predsednik Društva medicinskih sestara tehničara I babica Srbije.

 

U okviru prvog dana sastanka podneti su izveštaji Predsednice EFNNMA-e Ms. Valentina Sarkisova I  Mr. Franz Wagnera o realizaciji plana za 2015god.a nakon toga odrzana su predavanja u okviru SZO za Region Evropa na temu ZIKA virusa I novim projektima SZO. Nastavku rada prisustvovao je gospodin Hans Kluge direktor SZO za Region Evrope koji je govorio o prioritetima zdravstvenog sistema i  jacanju SZO za Evropski region.

 

Nakon zavrsnih reci i prezentacija Ms. Galine Perfilieve, Howarda Cattona i Jamesa Buchan donešeni su određeni zaključci na nivou EFNNMA.Ovo je samo jedan u nizu sastanaka kojim Savez zdravstvenih radnika Srbije, Društva medicinskih sestara tehničara i babica Srbije koji potvrđuje da smo u samom vrhu Evropskog I Svetskog sestrinstva i babistva.

 

Beograd, 05.03.2016.god.

 

I